+381(0)23/527 754;

   office@emmauszkollegium.com

news-post-img

LEZAJLOTT MUZSLYÁN A NYÁRI ORATÓRIUM

July 13, 2016 - emmauszkollegium

No Comments

A muzslyai plébánia szervezésében az idén is megtartották a nyári oratóriumot, amely ezúttal mintegy 130 gyereket mozgatott meg. Ez egy jó alkalom a fiataloknak, hogy szórakozzanak, kikapcsolódjanak, hasznos dolgokkal is foglalkozzanak a nyári szünidőben, ugyanakkor a tudásukat, kézügyességüket is tudják fejleszteni a különféle műhelymunkák…

 

magazin Lezajlott-Muzslyan-a-nyari-oratoriumA fő szervezője az oratóriumnak Kalapis Sztoján atya volt, akinek az idén 21 animátor segített. A felkészülés a segítőkkel még a télen, december folyamán megkezdődött, amikor tervezni kezdték az oratórium menetét.

Az összejövetelnek részét képezte az a komoly foglalatoskodás is, amikor kikeresték és megbeszélték a gyerekek szerepét, jelenlétét a Szentírásban. Erre a célra az oratórium szinte minden napjára készültek a harmadikosok és a negyedikesek egy-egy bibliai jelenettel, amelyekben a gyerekekről volt szó. Minden jelenetet feldolgoztak, és összehasonlították a mai élethelyzetekkel. A fiatalok a komoly témákkal is ugyanolyan lelkesen foglalkoztak, mint az énektanulással, tánccal vagy akár a bolyhozással, tűzírással vagy a karkötőkészítéssel, esetleg más kézműves-tevékenységgel. Ezek voltak a délelőtti foglalkozások részei, délutánonként pedig közös, úgynevezett nagy játékokra is sor került, melyekben mindenki kivette a részét. Az oratórium egyik napján kirándulást is szerveztek, mégpedig Lukácsfalvára. Erre nem vállalkozott ugyan minden oratóriumba járó tag, de akik elgyalogoltak a szomszédos faluba, megtették gyalogosan azt a néhány kilométert, igazi kis hősökként élték meg az utat. A jó, meleg idő kedvezett a közkedvelt vizes játékoknak, így egyik délutánon a pancsoláson volt a fő hangsúly, s kimondottan élvezték a gyerekek.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *